Ваксината, разработвана от Оксфордския университет, е поредната, която показа положителен резултат.

...
Ваксината, разработвана от Оксфордския университет, е поредната, която показа положителен резултат.
Коментари Харесай

Още една ваксина срещу Covid-19 даде обнадеждаващ резултат

Ваксината, разработвана от Оксфордския университет, е следващата, която сподели позитивен резултат. Препаратът е предизвикал силен имунен отговор при възрастни на 60 и 70 години. С това се пораждат очаквания, че тази ваксина може да бъде най-подходяща точно за тази възрастова група. Изследователите споделят, че заключенията от фаза 2, основани на 560 здрави възрастни доброволци, са " окуражаващи ", предава БГНЕС, цитирайки Би Би Си. 

Засега три ваксини - Pfizer-BioNTech, Sputnik и Moderna - регистрираха добри данни от предварителните проучвания във фаза три. Великобритания към този момент е поръчала 100 милиона дози от имунизацията на Оксфорд, създадени от AstraZeneca, 40 милиона дози от имунизацията на Pfizer-BioNTech и 5 милиона от имунизацията на Moderna.

Нидерландия

Правителството на Нидерландия забрани стартирането на фойерверки по време на коледните и новогодишни празници, оповестява БГНЕС. Нарушителите, които не се съобразят с това, ще платят санкция от 100 евро и ще носят наказателна отговорност. Позволени са единсвено бенгалски огньове, които са безвредни за държане.

В Прага също няма да има фойерверки, а управляващите на Мадрид и Париж все още обмислят дали да вкарат възбраната.

Строгите ограничения са наложителни поради натовареността на лекарите и медицинските служби през тази година, а по време на празниците в лечебните заведения се одобряват една трета повече пациенти от нормално като доста от тях са ранени заради несполучливото стартиране на фойерверки.

Нидерландското държавно управление ще компенсира финансовите загуби на търговци, които са закупили стока преди магазите да затворят поради изключителното състояние в страната. За тях са отпуснати 40 милиона евро, а стоката ще бъде разпределена в специфични хранилища, където ще се съхранява до идната година.

Чехия

Месец откакто изложбеният център Летняни в Прага се трансформира в полева болница, там към момента не е признат нито един пациент с тежки признаци на ковид, заяви Česká televize.
Досега наемът на пространството е коствал на страната 26 милиона крони. Договорът изтича в края на ноември, а Министерството на здравеопазването към момента не е решило дали да го удължи или не.

Болницата разполага с 500 кревати и беше издигната от чешката войска през октомври поради бързо възходящия брой случаи на Covid-19. Вътрешният министър на страната Ян Хамачек провежда строителството, а министър-председателят Андрей Бабиш съобщи, че е належащо да се обезпечат спомагателни кревати за пациентите на фона на прогнози, че здравната система в Прага ще бъде претрупана.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР